COLTS.HU

Magyar Indianapolis Colts közösség

Friday

29

September 2017

Kérdezz - Felelek

by Mackó

Külföldi oldalakon régi szokás hogy a hétvégi meccs előtt a két csapat blogjának szerkesztői rövid kérdezz-felelek formájában megbeszélik a lét csapat aktuális helyzetét és tippelnek az eredményre.

A Seahawks.hu szerkesztőivel beszélgettünk és kérdeztük egymást.

A Seahawks.hu kérdései.

A Colts esetében a legnagyobb kérdőjel, hogy mikor jelentkezhet újra játékra Andrew Luck. Láttok-e esélyt arra, hogy már a Seahawks ellen pályára lépjen? Ha nem, legkorábban mikor tűnhet fel ismét az irányító a támadó fal mögött? Míg a legvalószínűbb kezdő, Jacoby Brissett legfontosabb erősségei?

A jelenlegi információk szerint Luck legkorábban a 6. héten a Titans ellen térhet vissza.
Persze - legalábbis nálunk- a Front Office-nak azt sem lehet elhinni, amit kérdeznek.
A legvalószínűbb eset hogy Luckot addig nem engedik vissza, amíg a támadó fal meghatározó embere, a szintén sérült Ryan Kelly (center) nem gyógyul fel.
A Seahawks ellen tehát Brissett fog kezdeni.
Brissett Sajnos csak backup QB, és mindössze három hete volt arra hogy gyakoroljon a csapattal.
Erőssége hogy igen jól ki tud forogni a zsebből és igen erős keze van. Persze ehhez az is kell hogy az elkapók jó napot fogjanak ki.


Mindkét csapat a 2012-es drafton találta meg mai irányítóját. Luck elsőként kelt el, Russell Wilson a Jacksonville azóta állástalan puntere után. Előbbi 70 lejátszott meccsből 43-at nyert meg azóta az alapszakaszban, utóbbi 83-ból 57-et. A rájátszásban 12-6 az arány Wilson javára a mérkőzések számában, 8-3 győzelmekben. Adódik a kérdés: ha mindent vissza lehetne csinálni, fordítva húznátok? Ha nem, miért nem? Mit gondoltok, hosszabb távon vajon teljes pályafutását az Indianapolisnál tölti el Luck, vagy a nagy előd példáját követve máshol éli át másodvirágzását?

Természetesen nem húznánk újra mert abban az évben Luck volt - már csak fizikai paramétereit tekintve is - a legjobb QB.
Russell jobb statisztikái mögött az húzódik meg, hogy Pete Caroll és a Seahawks vezetése nem felejtett el a csapatot építeni mögé, illetőleg hogy évek óta a Seahawks a liga egyik legjobb védelme.
Ezzel szemben mi 2012 óta a legtöbb Draft-ot elszúrtuk és a Free Agent igazolásaink sem voltak valami fényesek.
Luck nagy valószínűséggel a Coltsnál marad mert Irsay inkább tér át az iszlám hitre és szokik vissza az alkoholra minthogy elengedje.


A Colts három forduló után egy győzelemmel két vereséggel, a legrosszabb pontkülönbséggel áll, kétszer kaptak ki NFC West csapattól, a hétvégén a Brownst sikerült legyűrni egy, a végére szorossá váló meccsen. Milyen egyéb okai vannak a gyenge kezdésnek a nyilvánvalón túl, melyik csapategység nyújtja a legjobb teljesítményt, mely posztokon közelít leginkább az elvárhatóhoz a mutatott játék?

Hogy a Colts miért ilyen gyenge, azt nagyjából az előző kérdésben meg válaszoltuk.
Luck nélkül senkik vagyunk, hiszen a csapat minden részében inkább a liga alsó harmadában foglal helyet.
Bizakodásra egyedül a védelem adhat okot, ezen belül is a d-Line és a secondary.
Persze mindenütt sok a rookie és az új ember, de az eddigi teljesítményük nem rossz.


Sok a Seahawks-drukkerek számára ismerős név a rostereteken, különösen a futók között. Marshawn Lynch mindkét korábbi cseréje, Robert Turbin és az éppen sérült Christine Michael is a keretben van. Frank Gore pedig ugyan sosem volt Seahawk, de őt is láttuk eleget a 49ersnél eltöltött 10 idénye alatt. A védelmünknek eddig leginkább a running backekkel gyűlt meg a baja, ezért különösen fontos, hogy mennyire képesek hozni a yardokat a labdacipelőitek? Az elkapó Kamar Aiken nálunk is járt látogatóban, mielőtt a Colts leigazolta volna, a cornerback Pierre Desir pedig az előszezon legjobbjai közé tartozott, ám a keretszűkítésnél sokak meglepetésére elküldtük. Hogyan teljesít azóta ez a két játékos?

Az említett running backek teljesítményével igazából nincsen gond.
A probléma az agyatlan play hívás
A Colts az egyik legkiismerhetőbb csapat a ligában.
Ha vezetünk mindig futunk, ha hátrányban vagyunk mindig passzolunk.
Ezt a hülye is levédekezi.
Valószínű a Seahawks sem fog benyelni 100+ futott yardot.
Pierre Desir eddig igen keveset volt a pályán és cornerback tekintetében nem állunk rosszul, úgy hogy nagy jövőt nem nem jósolunk neki.


Végezetül szokás szerint kérnénk egy tippet a mérkőzés eredményére és az Indianapolis szezonvégi mérlegére.

Hawks - Colts: 34 - 20
Colts season: 8-8

A colts.hu kérdéseit és a kapott válaszokat ITT olvashatjátok.