COLTS.HU

Magyar Indianapolis Colts közösség

Wednesday

03

May 2017

Ki is az a Tarell Basham?

by Farky, on Basham, Offseason, Draft

Ki is az a Tarell Basham?

Tavaly nem igazán sikerült siettetni az irányítókat, így egyértelműnek tűnt, hogy húzni fog valakit a csapat erre a posztra. Így a 3. körben egy DE/OLB poszton is bevethető játékos érkezett Tarell Basham személyében. A Bowl.hu prospect ismertetőjén keresztül megmutatjuk, mit is érdemes tudni róla.


Egyetem: Ohio
Életkor: 23 (1994-03-18)
Magasság: 6 ft 4 in (193 cm)
Tömeg: 269 lbs (122 kg)

Erősségek

NFL kész testtel rendelkezik beleértve hosszú karjait és nagy, erős kezeit. Megvillantotta robbanékony fürgeségét az upfield támadása közben. Képes kidönteni az ellenfél lehorgonyzását amikor a sebességét erővé alakítja át. Megvan felsőtestében az az erő és tulajdonság, ami szükséges ahhoz, hogy később jobb rusher legyen és megpuhítsa a széleket. Remek rövid távú robbanékonysággal játszik, ezzel képes a futókat és a scramble irányítókat is utolérni. Végig megtartja működő motorját, hogy kötelező területén kívül is képes legyen a szerelésekre. Volt, hogy arra kérték lépjen eggyel hátrébb és bebizonyította, hogy megvan a kellő atletikussága hozzá. Igazi huligán játékos, aki minden erejét beleadja a tacklekbe és a tight endekbe mikor a szélről támad. A tight endeknek feladja a leckét és arra készteti őket, hogy újra igazítsák útvonalaikat.

Gyengeségek

Nagyon feszes csípővel játszik, ami igencsak limitálja hajlékonyságát és vállmagasságát. Egyenes irányú támadó, aki alkalmanként túl rohan célpontján, ha nem szerzi vissza súlypontját egyhamar. Passzsiettető támadásai még mindig alapszinten vannak. Ahelyett, hogy kezeit fegyverként használná gyakran elfelejtkezik róluk. Inkább átpróbál rohanni a szélen erős lábaival ahelyett, hogy kezeivel próbálná meggyengíteni azt. Jobb tervet kell kiötölnie megbízható válaszokkal, hogy a profi tackleket is megtudja verni. Hiányzik a fordulataiból a simaság. Hosszú karjaiból még többet ki tudna hozni.

Megjegyzések

Virginiában nőtt fel, családjában ő az első, aki bejutott egy egyetemre. Nem volt ösztöndíj ajánlata középiskolából kikerülve, így egy évet a Hargrave Katonai Akadémián töltött többek között Dion Dawkins és Cordrea Tankersley társaságában. 2-csillagos recruitként iratkozott be az Ohiora. 2013-ban 13 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, 32 szerelés, 7.5 sack, 9.5 TFL, 5 irányító siettetés, 2 kiharcolt fumble és 1 leütött passz került a statisztikai lapjára, Freshman All-American az FWAA-nél. 2014-ben mind a 12 meccsen játszott, 7-szer volt kezdő, 33 szerelés, 6 TFL, 5 sack, 1 FF, 5 irányító siettetés és 2 leütött passz állt a neve mellett. 2015-ben 12 meccsen játszott, 11-en kezdő DE, 43 szerelés, 5.5 sack, 10 TFL, 11 irányító siettetés és 1 leütött passz volt a teljesítménye. Végzős éve hozta meg neki az igazi áttörést, 16 TFL-t és 11.5 sacket ért el, utóbbi iskolacsúcs, ő lett az Év Védője a MAC-ben. 29.5 sacket jegyzett az Ohio színeiben, ezzel szintén iskolarekorder. Basham ereje és karhossza alapján 4-3-as endnek és 3-4-es rush linebackernek is jó lehet, a pass rush megközelítését élesíteni kell, nem elég hajlékony ahhoz, hogy csupán az atletikusságára hagyatkozva kívülről támadja a zsebet. Bashamnek elképzelhető, hogy sosem lesz magas sackszáma, de alfahímekre jellemző játékstílusára felfigyeltek azok a csapatok, akik kezdő potenciállal bíró, megbízható cserejátékost keresnek. A szegény ember Ryan Kerriganje.

/Bowl.hu/